Moldova înaintează filmul autohton TUNETE, în regia lui Ioane Bobeica, la premiile Oscar pentru categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”

Comitetul de selecție din Republica Moldova pentru premiile Oscar a  înaintat filmul TUNETE la prestigiosul concurs internațional, categoria „Cel mai bun film străin”. Decizia a fost luată de către cei 17 membri ai comitetului care s-au întrunit în ședință luni, 25 septembrie curent, transmite IPN.

De menționat faptul că, în acest an, la selecție au participat patru filme autohtone: „Puterea Probabilității” în regia lui Ivan Naniev, „Ogma” in regia lui Mihai Țărnă, „Varvara” în regia lui Anatol Durbală și filmul „Tunete” în regia lui Ioane Bobeica. Astfel, cel din urmă a acumulat punctajul maxim și va fi înaintat la categoria „Cel mai bun film străin”, a comunicat pentru IPN Virgiliu Mărgineanu, președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova.

Cea de 96-a ediție a premiilor Oscar va avea loc pe 10 martie 2024, la Dolby Theatre din Los Angeles. Nominalizările vor fi anunțate pe 23 ianuarie 2024.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.