Moldova confirmă prezenţa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014

Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova a confirmat participarea la Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc la Soci, Rusia, în 2014. Preşedintele CNO, Nicolae Juravschi, a semnat oficial scrisoarea de confirmare în cadrul unei conferinţe de presă, marţi, 9 aprilie, transmite IPN.

„Va fi a 6-a ediţie pentru ţara noastră. Acest lucru demonstrează că probele de iarnă se dezvoltă. E necesar să educăm sportivii noştri, chiar dacă nu dispunem de condiţiile necesare”, a declarat Nicolae Juravschi. Preşedintele CNO crede că Moldova va avea la olimpiada de iarnă de anul viitor 5 sau 6 sportivi.

În cadrul aceluiaşi eveniment, au fost prezentaţi sportivii care vor beneficia de burse olimpice Sochi 2014 din partea programului Solidarităţii Olimpice. Este vorba de Victor Pânzaru (biatlon/schi fond), Alexandra Camenşcic (schi fond) şi Bogdan Macovei (sanie), care vor primi lunar câte 1500 de dolari. „Această sumă va contribui la acoperirea parţială a cheltuielilor pentru pregătirea către Jocurile Olimpice din 2014”, a declarat Cristina Vasilianov, secretarul Comitetului Naţional Olimpic.

A 24-a ediţie a Olimpiadei de iarnă va avea loc la Soci, Rusia, între 7 şi 23 februarie 2014.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.