Moldova are nevoie de banii europeni, dar nu cu prețul consolidării unui regim, PAS

Guvernarea de la Chişinău trebuie să-şi însuşeacă lecţia, iar schimbarea sistemului electoral nu este o chestiune de primă importanță. Astfel a comentat vicepreședintele PAS, Igor Grosu, decizia Parlamentului European de a amâna discuțiile asupra asistenței financiare de o sută de milioane de euro pentru Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei”, la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Europarlamentarii sunt foarte bine informaţi. Ei vor să vadă la noi o luptă reală cu corupţia, scoaterea instituţiilor de sub control politic, asigurarea libertăţii mass-media. Ţara are nevoie de această asistenţă financiară, dar nu cu preţul consolidării unui regim. Guvernanţii de la Chişinău trebuie să înveţe lecţia”, a declarat politicianul.

Potrivit lui Igor Grosu, societatea moldoveneasă nu are nevoie acum de o reformă a sistemului electoral. „Partidul de la guvernare a venit cu această pseudo-reformă, care este electorală și care nu-i interesează pe oameni. Pe oameni îi interesează acum altceva: cum să-şi plătească facturile, cu ce să-şi întrețină copiii, ce pensii primesc”, a mai spus vicepreședintele PAS.

Analistul Corneliu Ciurea a declarat în cadrul emisiunii că există şi un lucru pozitiv în decizia Parlamentului European. „Parlamentul European, ca şi Parlamentul Republicii Moldova, este constituit din diferite partide politice. Cel mai puternic  partid european, care nu are un aliat în Parlamentul de la Chişinău, a dat o mână de ajutor opoziţiei moldoveneşti, care este una foarte slabă. Iar noi avem nevoie de o opoziţie puternică”, a spus Corneliu Ciurea. Analistul a reiterat poziția guvernării de la Chişinău: „În Parlamentul European s-a discutat problema corupției, cea a justiţiei, dar nu despre sistemul uninominal de vot”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.