Moldova a recepționat un lot de recirculatoare bactericide din partea Uninii Europene

Republica Moldova a primit 30 de recirculatoare bactericide care urmează a fi instalate în unitățile de transport public. Până în septembrie 2022, Primăria va recepționa 680 de recirculatoare bactericide care vor fi instalate în aproximativ 340 de autobuze și troleibuze. Echipamentele sunt achiziționate în cadrul proiectului UE „MOVE IT like Lublin” pentru modernizarea sistemului de transport public al municipiului Chișinău. Valoarea proiectului este peste 80 de mii de euro, transmite IPN.

Primarul general Ion Ceban a menționat că aceste recirculatoare bactericide sunt binevenite mai ales în contextul unui nou val COVID-19 prognozat de medici. „Sperăm că, odată instalate, să diminueze din riscurile de infectare și eventual orice consecință pentru sănătate care ar putea avea loc”, a spus edilul la o conferință de presă.

Potrivit lui Janis Mazeiks, șeful Delegației UE în Republica Moldova, din păcate, asistăm la o nouă creștere a cazurilor de COVID-19. Acest echipament va deveni o contribuție valoroasă pentru Republica Moldova. „În afară de această, trebuie să fim conștienți de valoarea adăugată a transportului public, deoarece mai mulți oameni care folosesc transportul public înseamnă mai puține mașini pe drumuri și ca urmare o poluare mai mică… Odată cu obținerea statului de candidat la aderarea la UE, ne așteptăm că Chișinăul să devină un oraș și mai modern european”, a precizat ambasadorul.

„Acest proiect este parte a modernizării sistemului public, care va aduce beneficii pentru toți clienții transportului public”, a declarat Maciej Kowalczyk, viceconsul al Ambasadei Poloniei la Chișinău.

Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială, a spus că, în momentul când Chișinăul dispune de 240 de mijloace de transport nou, ecologic, este foarte important să fie în siguranță călătoria în transportul public. Sloganul „MOVE IT like Lublin” vine să alinieze transportul public din Chișinău la standarde europene, în primul rând pentru protejarea sănătății călătorilor.

Proiectul „MOVE IT like Lublin” este implementat de Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Primăria orașului Lublin din Polonia și este finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul prevede promovarea mai multor măsuri de modernizare a tehnologiilor de control al serviciilor de transport public în municipiul Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.