Moldova a cucerit a zecea medalie la Universiadă

Încă o medalie de bronz pentru Moldova la Universiada Mondială, care se desfăşoară în oraşul Kazan, Rusia. Joi, 11 iulie, luptătorul de stil liber, Piotr Ianulov, a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere în categoria de greutate 84 kg. În etapele preliminare, sportivul a repurtat victorii în faţa lui Serdar Boke din Turcia şi Jordan David Steen din Canada.

În sferturile de finală, Ianulov a fost învins de românul Gheorghiţă  Ştefan, scor 1-3. În pofida înfrângerii, luptătorul de 27 ani şi-a continuat evoluţia în recalificări, unde a înregistrat alte succese în duelurile cu francezul Stephane Marczinski şi Umidzhon Ismanov, care i-au adus poziţia a treia în clasamentul final.

Este a noua medalie de bronz pentru delegaţia Moldovei la competiţia din Rusia, la care se mai adaugă şi una de argint cucerită de luptătorul la brâu Maxim Mamulat.

Tot astăzi, 11 iulie, la turneul de lupte libere, Anatol Buruian (55 kg) şi Vladimir Gotişan (66 kg) au fost eliminaţi în rundele preliminare, iar Alexandru Romanov (120 kg) a cedat în sferturile de finală.

Şanse la medalie păstrează şi halterofilul Gheorghe Cernei. După exerciţiul smuls, în categoria 85 kg, el ocupă locul 3, cu rezultatul 165 kg, iar conaţionalul său Dumitru Captari – poziţia 9.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.