MoldATSA se împrumută temporar de la Autoritatea Aeronautică Civilă

Întreprinderea de Stat MoldATSA va lua un împrumut în sumă de 35 milioane de lei de la Autoritatea Aeronautică Civilă pentru a depăşi situaţia de criză financiară în care se află, transmite IPN cu referire la o decizie în acest sens aprobată de guvernul în exerciţiu. 

Împrumutul va fi acordat  în patru tranșe lunare, dintre care 20 milioane în anul 2015 și urmează să fie rambursat nu mai târziu de 1 septembrie 2016.

Astfel, MoldATSA se eliberează de plata penalităților acumulate pentru netransferarea în termen a plăților de supraveghere a menținerii condițiilor de certificare către Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru perioada de la 1 decembrie 2014 până în prezent.

Recent MoldATSA anunța, într-un comunicat de presă, că în luna aprilie 2015, ca urmare a deciziei instanței de la Bruxelles, în cadrul procesului „Komstroy vs Republica Moldova” au fost blocate mijloacele financiare ale MoldATSA din Europa. Compania menționa că nu are o relație directă sau indirectă cu acest caz, devenind victima sistemului judecătoresc. Astfel, compania de stat,responsabilă de controlul traficului aerian din Republica Moldova, a rămas fără sursa principală de venit, ceea ce ar putea duce în scurt timp la blocarea sistemului de dirijare a traficului aerian.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.