Mobiasbanca – OTP Group marchează 30 de ani de activitate

Mobiasbanca – OTP Group marchează 30 de ani de activitate, fiind în prezent una dintre ele mai mari patru bănci din Moldova. Banca are în prezent 160 de mii de clienți și numără circa 800 de angajați și 53 de sucursale în toată țara. Banca planifică în perioada următoare să investească circa 20 de milioane de euro în infrastructura IT, dar și în cea fizică. Totodată, o prioritate a băncii o constituie educația financiară, iar cu prilejul celor 30 de ani de activitate a fost lansată Fundația pentru Educație Financiară „OK”, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, László Diósi, președintele Comitetului Executiv, CEO Mobiasbanca – OTP Group, a declarat că sunt 30 de ani de activitate, dintre care aproape un an de când Mobiasbanca se află în grupul OTP din Ungaria, cu expunere în Europa de centrală și de est. „Acești 30 de ani sunt foarte importanți pentru clienții și pentru colegii noștri, pentru că, în special în Moldova, când am avut prima dată o vizualizare spre istoria sectorului bancar, am fost șocat de faptul că sunt mai multe bănci dispărute din piață decât există acum. Și aceasta înseamnă că băncile care au supraviețuit vremurile turbulente și pline de provocări sunt deja forțe rezistente și bine gestionate”, a notat László Diósi.

„Am fost foarte bucuroși să preluăm o bancă de calitate, cu tradiție și istorie. Și promisiunea noastră a fost că vom continua cu aceste dezvoltări. Și anul precedent am început cu dezvoltarea produselor, a mediului IT și digitalizarea. Din astea rezultă deja mai multe produse vizibile pentru clienții noștri”, a subliniat președintele Mobiasbanca – OTP Group. László Diósi a menționat că cea mai mare provocare astăzi este dezvoltarea digitală și după cum s-a promis, până la sfârșitul anului curent, urmează să fie lansate serviciile complexe de e-banking și mobile-banking pentru persoane fizice și persoane juridice. „Și nu ne oprim cu aceasta. Mergem mai departe cu investiții de 20 de milioane de euro în infrastructura noastă IT și fizică. Schimbăm toate bancomatele, care vor fi de tip cash-in. Este foarte important că Mobiasbanca în timpul pandemiei nu a oprit niciun fel de investiții. Am continuat să angajăm colegi noi și să dezvoltăm echipa noastră”, a mai spus președintele băncii.

Cu ocazia celor 30 de ani de activitate Mobiasbanca – OTP Group a lansat un proiect educațional unic, dedicat creșterii nivelului de educație financiară în comunitățile locale și a tinerei generații. Vicepreședinte al Comitetului Executiv, Stela Ciobanu, care este și directoarea executivă a Fundației, a declarat că prin acest proiect se propune dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice și de gestionare a resurselor financiare la copii, tineri și adulți. Astfel, fiecare participant va putea conștientiza modul în care banii sunt cheltuiți, economisiți, împrumutați, investiți.

„Fiind o bancă cu 30 de ani de experiență pe piața locală, care activează după cele mai înalte standarde internaționale, avem expertiza necesară și responsabilitatea să partajăm cunoștințele noastre cu cât mai multe persoane, indiferent de vârstă, pentru luarea unor decizii corecte privind gestiunea finanțelor personale. Prin fondarea Fundației pentru Educație Financiară „OK” implementăm, în premieră în Republica Moldova, cursuri gratuite, certificate la nivel internațional. Programele și metodele noastre de învățare sunt atrăgătoare prin interactivitate, jocuri adaptate și diversificate pentru diferite vârste. Vom dezvolta, de asemenea, parteneriate cu instituțiile de învățământ și diverse organizații, care împărtășesc aceleași valori și vor să contribuie la această misiune”, a menționat Stela Ciobanu.

În cei 30 de ani de prezență pe piața bancară din Moldova, Mobiasbanca a devenit lider în creditarea persoanelor fizice, un susținător al antreprenorilor și consilierul financiar al celor mai mari companii multinaționale, totodată, fiind un partener de încredere al instituțiilor financiare internaționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.