Misiunea Promo-LEX a raportat 31 de incidente în primele două ore de votare

De la deschiderea secțiilor de votare și până la ora 09.00, membrii Misiunii de observare Promo-LEX a alegerilor au raportat 31 de incidente la vot, transmite IPN.

La șase secții de votare, toate din Chișinău, a fost raportată prezența materialelor de publicitate, a afișajelor și panourilor electorale.

În nouă cazuri urnele de vot nu au fost sigilate conform procedurilor legale, iar în trei cazuri a fost raportată întreruperea procesului de filmare la operațiile de deschidere a secțiilor de votare.


Membrii Misiunii de observare au constatat agitație electorală sau PR negru în perimetrul de 100 m şi/sau în incinta secției de votare, în două situații, iar în alte trei situații s-a constatat fotografierea buletinelor de vot sau alte încălcări ale secretului votului.

Misiunea de observare a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie (3 noiembrie) 2019 este un proiect al Asociației Promo-LEX, desfășurat cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin Programul „Democrație, Transparență și Responsabilitate”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.