Mișcarea PRO îndeamnă Blocul ACUM să susțină un candidat apolitic la funcția de primar

Blocul ACUM este îndemnat să susțină un candidat apolitic, comun al forțelor pro-europene și unioniste pentru Primăria capitalei. Apelul către liderii PPPDA și PAS a fost făcut într-o conferință de presă susținută la IPN de Gheorghe Constandachi, președintele Mișcării Civice PRO.

Gheorghe Constandachi a menționat că cel mai bine ar fi ca blocul ACUM să nu își înainteze niciun candidat pentru preluarea fotoliului de primar al capitalei. „Dacă vor înainta un candidat, cu siguranță vor apărea două alternative: să votați o persoană incompetentă numai să nu fie admisă candidatura domnului Ion Ceban, Dacă nu veți vota, Primăria va reveni PSRM”, a declarat Gheorghe Constandachi.

De asemenea, președintele Mișcării PRO a spus că toate entitățile sau mișcările social-politice care susțin integrarea în UE și unirea cu România trebuie să identifice un candidat comun.

Gheorghe Constandachi a susținut că organizația pe care o conduce a făcut permanent analize ale actelor de corupție din Primărie. „O să prezentăm studiul, cam de vreo 150 de pagini, în care o să arătăm cine și ce face guvernarea municipiului Chișinău. Avem date care șochează”, a spus președintele Mișcării PRO. Gheorghe Constandachi a mai spus că nimeni din interiorul Primăriei, dar nici cetățenii nu își doresc ca la conducerea municipiului să vină o persoană din zona politică.

Alexandru Gamanji, vicepreședinte al Mișcării PRO, a menționat că problema transportului cu microbuze este una foarte gravă în capitală. „Aceste microbuze nu trebuie să mai fie. Este groaznic ce se întâmplă. Ieri, în 166, oamenii stăteau ca peștele în cutia de conserve”, a spus vicepreședintele PRO. Acesta a menționat și câteva dintre promisiunile neonorate ale tuturor edililor capitalei, printre acestea aflându-se construcția unei șosele de centură, a pasajelor subterane și supraterane, a parcărilor.

„Am constatat că persoanele care candidează pentru funcția de primar au studii juridice, sunt istorici, matematicieni, politologi. Cum pot oameni cu asemenea studii să administreze un oraș cum e Chișinăul? Nicio persoană fără experiență în funcții de top management nu va face față la volumul imens de activitate”, a spus Alexandru Gamanji.

Vicepreședintele Mișcării PRO a îndemnat locuitorii capitalei să fie atenți la profilul profesional și moral al candidatului care își dorește funcția de primar.

  • Apelul lui Gheorghe Constandachi catre Blocul ACUM
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.