Mișcarea Politică UNIREA inițiază acțiunea permanentă „Microfonul liber”

Mișcarea Politică UNIREA, creată de cinci formațiuni politice, inițiază acțiunea permanentă „Microfonul liber” și cheamă cetățenii, în fiecare zi de vineri, la ora 12.00, să vină la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, transmite IPN.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a spus că acțiunea este organizată pentru „a trezi conștiința națională”, ca „Republica Moldova să revină la normalitate”. Potrivit politicianului, societatea moldovenească are de parcurs astăzi o ultimă etapă: „înlăturarea și debarcarea lui Dodon, exact așa cum a fost înlăturat și debarcat Plahotniuc”. „Ei sunt produsul unuia și aceluiași sistem: al corupției și al clanurilor oligarhice”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Vitalia Pavlicenco, ex-lider al Partidului Național Liberal, a spus că societatea este în așteptarea coagulării eforturilor tuturor celor care „gândesc corect”, ca „să fie pus punct dezastrului care se adâncește în Republica Moldova”. „Doar prin unire putem da o nouă șansă la viață. Acest teritoriu nu mai trebuie să sufere atât după ce a obținut independența față de imperiul sovietic”, a menționat Vitalia Pavlicenco.

Potrivit liderului Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, oamenii trebuie să cunoască că „mâine dacă este dat jos Igor Dodon, Federația Rusă are alte unelte pregătire”. De aceea, „trebuie curmat de la rădăcină flagelul care lucrează în detrimentul națiunii noastre”.

Președinta interimară a Partidului Popular Românesc, Tatiana Potîng, a menționat că Igor Dodon trebuie demascat. „Toată lumea recunoaște că Igor Dodon este vasalul lui Putin și încearcă să preia aceeași atitudine, aroganță și tendință de a se impune fără niciun fel de argumentare”, a spus Tatiana Potâng.

Liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a afirmat că „Igor Dodon nu reprezintă poporul Republicii Moldova, nu este emanația acestui pământ, ci servește umil Federația Rusă și personal pe Vladimir Putin”. Valeriu Munteanu susține că Igor Dodon de când a rămas liber de Vladimir Plahotniuc, fostul lider al PDM, toate pozițiile oficiale ale Republicii Moldova sunt identice cu ale Federației Ruse.

Solicitată de IPN, Carmena Lupei, consultant principal în cadrul Secției protocol și comunicare a Președinției, a spus că instituția prezidențială nu comentează acțiunile și declarațiile ordinare ale diferitor formațiuni politice în an electoral.

  • Dorin Chirtoaca despre actiune
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.