Minoră snopită în bătaie de o adolescentă. Făptașa nu e la prima abatere

La o săptămână de la precedentul caz, în spațiul online au apărut noi imagini cu o minoră snopită în bătaie de o adolescentă. De data aceasta, cazul a avut loc în capitală, iar poliția precizează că agresoarea nu este la prima abatere, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției a venit cu precizări. Cazul a fost înregistrat la finele anului 2022, poliția fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta le-a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani.

Cazul a avut loc într-un apartament din sectorul Botanica. Victima este din raionul Strășeni. Minora a plecat la Chișinău, unde a întâlnit o fată pe care o cunoștea, în vârstă de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc. Cele două  au mers într-un apartament închiriat de o altă fată. Într-un moment, între fete a izbucnit un conflict, în urma căruia minora de 13 ani a fost agresată fizic.

Potrivit IGP, minorele nu sunt la prima abatere, acestea abandonând domiciliul și serviciul social de nenumărate ori. Pe caz a fost inițiat un proces penal. Procurorii urmează să califice acțiunile agresoarei și să ia o decizie.

IGP mai precizează că Inspectoratul de poliție Botanica în repetate rânduri a sesizat autoritatea tutelară Direcția protecția drepturilor copilului sectorului Centru, Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Botanica, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului și Direcția politici de protecție a familiei și drepturilor copilului a Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Pe 24 ianuarie în spațiul online apăruse un video similar în care o adolescentă este bătută cu de o altă minoră, în timp ce amica ei filmează. Cazul ar fi avut loc pe 8 ianuarie, iar violența ar fi apărut în urma unui conflict dintre victima de 17 ani și agresoarele de 13 și 14 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.