Ministrul educației la început de an școlar: Studiile cer multă muncă, disciplină, dăruire și pasiune

Profesorii au fost întotdeauna un barometru al societății de care s-au ghidat toți, promotori ai ideilor benefice și modele de urmat. Acestora le revine misiunea grea de a-și proteja viețile, precum și a discipolilor lor. „Oamenii sunt cu ochii pe noi, toți așteaptă o abordare matură”. Este îndemnul ministrului educației, Anatolie Topală, adresat profesori, cu ocazia începerii noului an școlar, transmite IPN.

„Dumneavoastră sunteți cei care modelați și realizați liantul între trecut și viitor, care știți cel mai bine să formați o generație de cetățeni și specialiști de performanță, prin care să ne putem realiza un trai mai bun și mai prosper, să ne creăm și consolidăm o societate cu respect pentru valorile naționale și democratice”, a scris ministrul.

Anatolie Topală a îndemnat și părinții să se implice în educația copiilor. El a chemat părinții să-și unească forțele pentru a crea copiilor condiții optime de studii, acasă și la școală, pentru a le trezi și cultiva setea de cunoștințe, pentru a le da o șansă reală de a-și vedea viitorul împlinit.

Elevilor ministrul educației le-a transmis mesajul că studiile sunt o preocupare serioasă și importantă pentru viitorul lor, pentru ceea ce vor deveni și ceea ce vor reuși să realizeze din planurile pe care deja și le imaginează. Studiile cer multă muncă, disciplină, dăruire și pasiune. „Ele vor modela din voi cetățeanul de mâine, vor contura și vor asigura propriul vostru viitor, dar și viitorul acestei țări și societăți, care își pun speranța în voi. Învățați-vă să prețuiți anii de studii, care sunt cei mai frumoși! Folosiți rațional orice oportunitate oferită de procesul educațional, pentru a acumula cunoștințele necesare, pentru a vă afirma în societate, pentru a îndreptăți așteptările părinților și dascălilor voștri!”, a menționat ministrul educației.

Imperativul vremii este solidarizarea și conjugarea eforturilor, pentru readucerea la normalitate a procesului didactic. Sănătatea copiilor, elevilor, studenților și a profesorilor este prioritară, a mai spus oficialul.

Astăzi, 1 septembrie, este prima zi a noului an școlar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.