Ministrul apărării nu se va prezenta la audieri în Parlament

Ministrul apărării, Alexandru Pînzari, nu se va prezenta astăzi, 18 iunie, în plenul Parlamentului pentru audieri. Acesta a anunțat secretariatul legislativului că se află în deplasare în nordul țării. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, care au solicitat prezența ministrului în plen, au declarat că vor verifica dacă ministrul a plecat până sau după votul pentru audieri, transmite IPN.

În timpul ședinței plenare, secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, a informat că de la minister au comunicat că ministrul se află în nordul țării, într-o unitate militară. „Și, cu scuzele de rigoare, promite să revină la următoarea invitație”, a spus Adrian Albu.

„A fost un vot în Parlament. Dacă domnul ministru a plecat dimineață, până a exista acest vot, este o chestiune. Dar dacă, cumva, noi vom afla că dânsul a plecat după ce a aflat că noi am votat chemarea, va fi o chestiune foarte gravă. Și este o chestiune de lipsă de respect total față de Parlament și va trebui să vedem ce face. Urmază să vedem și să analizăm când domnia sa a plecat la nord”, a declarat Sergiu Litvinenco, deputat în fracțiunea PAS, Blocul ACUM.

Deputații PAS au solicitat audierea ministrului apărării în plen, pentru ca acesta să informeze referitor la decizia de a detașa militari moldoveni la parada de la Moscova, în condițiile pandemiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.