Ministru despre alertele cu bombă: Metodele banditești nu se schimbă

La Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, unde a fost anunțată alertă cu bombă, astăzi urma să fie examinată cererea procurorilor de arestare a lui Vlad Plahotniuc (în contumacie, adică absență nemotivată). Despre aceasta menționează ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, Potrivit lui, „metodele banditești în a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului și asistăm din nou la aceeași alertă cu bombă”, transmite IPN.

„Vă amintiți de ziua de 7 iunie 2019, când Plahotniuc, nevrând să accepte debarcarea sa de la butoanele puterii, organiza tot felul de „alerte cu bombă” în Parlament și în alte instituții ale statului?”, susține ministrul. Potrivit lui, sunt necesare măsuri suplimentare pentru ca răspunderea pentru „astfel de perversiuni” să fie pe potriva gravității faptei comise.

Între timp, Poliția de Frontieră a anunțată că alerta de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă, iar aerogara și-a reluat activitatea în regim normal. „Tot personalul din Aeroport, dar și călătorii au fost evacuați de urgență, la fața locului fiind prezente instituțiile specializate ale MAI în vederea verificărilor. În aceste circumstanțe, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar oprită, ceea ce înseamnă că unele curse vor fi efectuate cu întârzieri. Solicităm din partea pasagerilor înțelegere și calm la situația creată”, precizează Poliția de Frontieră.

Astăzi au fost anunțate alerte cu bombă la mai multe instituții de stat și private, printre care Parlament, Guvern, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale, dar și Aeroportul Internațional Chișinău. Ieri, la Aeroportul Internațional Chișinău au fost anunțate două alerte cu bombă care s-au dovedit a fi false.

Comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism se pedepsește cu amendă până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare până la 2 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.