Ministerul Sănătății nu cunoaște cazuri de corupere legată de vaccinare

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Denis Cernelea, susține că Ministerul nu a fost notificat sau informat cu privire la vreun caz de obținere a certificatului de vaccinare prin corupere. Comentariul a parvenit după ce în presă au apărut informații, potrivit cărora unii moldoveni le-ar plăti medicilor pentru a primi certificatul de imunizare contra COVID-19, fără a le fi administrat serul, transmite IPN.

„Mai exact despre sumele vehiculate sau cazurile în speță nu cunoaștem. Avem permanentă comunicare cu colegii noștri, în special din cadrul asistenței medicale primare care sunt responsabili de punctele de vaccinare, privind vigilența anume asupra acestor cazuri. Sunt efectuate acele rugăminți și avertizări  de rigoare”, susține Denis Cernelea.

Secretarul de stat îndeamă oamenii care sunt martorii sau cunosc despre astfel de cazuri să informeze Ministerul Sănătății sau, cel mai bine, organele competente. „Nu am avut situații notificate la minister. Îndemnăm populația ca de îndată ce sunt martorii ai astfel de situații să anunțe organele competente care vor lua măsuri”, a adăugat acesta.

Fiecare persoană care s-a vaccinat primește un certificat de vaccinare absolut gratuit. Acesta reprezintă o evidență a faptului că persoana respectivă a fost vaccinată anti-COVID-19. Documentul se generează din sistemul informațional – Registrul de vaccinări COVID-19, sistem care oferă o protecție a datelor foarte înaltă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.