Ministerul Finanțelor va aloca peste 19 milioane de lei pentru procurarea respiratoarelor

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 19,5 milioane lei, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru procurarea respiratoarelor, în scopul prevenirii și combaterii răspândirii infecției COVID-19. Procurarea va avea loc prin intermediul Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, transmite IPN.

De asemenea, potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale, prin derogare de la legea privind achizițiile publice, Ministerului Afacerilor Interne va putea achiziționa produsele antiseptice și echipamentele de protecție individuală prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Achizițiile, de asemenea, fiind necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției COVID-19. Suma totală destinată respectivelor achiziții este de până la un milion de lei.

Tototdată, în perioada stării de urgență, se sistează internările programate în instituțiile medico-sanitare indiferent de forma juridică de proprietate și organizare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.