Ministerul Educației îndeamnă absolvenţii să se pregătească pentru susținerea examenelor

Ministerul Educației, Culturi și Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească pentru susținerea examenelor naționale, sesiunea 2021. Atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2020 sunt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, transmite IPN.

În urma consultărilor, procesul de desfășurare a testării candidaților la examenele naționale de absolvire a fost adaptat, conform unei proceduri elaborate de MECC. Astfel, în perioada 13 - 17 mai 2021, elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să participe la procedura de testare. În cazul disciplinei limba de instruire, cu prezența fizică în cadrul instituțiilor de învățământ, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. În cazul celorlalte probe, testarea va fi realizată la domiciliu, fiind asigurat accesul la conținutul testelor în format electronic, în conformitate cu instrucțiunea aprobată.

Elevii din învățământul primar care nu pot participa la una sau mai multe probe ale testării naționale, fiind în carantină sau autoizolare, în condițiile pandemice, vor fi promovați în următoarea clasă fără a susține aceste probe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.