Milsami şi Dacia s-au calificat în turul doi al Ligii Europa

Milsami Orhei şi Dacia Chişinău s-au calificat în turul doi preliminar al Ligii Europa. A treia formaţie din Moldova prezentă în această competiţie, FC Tiraspol, a fost eliminată.

Milsami a trecut greu de Dudelange Luxemburg. După victoria la limită de acasă, scor 1-0, „vulturii” au obţinut doar o remiză, 0-0, în deplasare, însă aceasta a fost suficientă pentru a accede în faza următoare. Următorul adversar pentru jucătorii antrenaţi de Ştefan Stoica va fi Şahtior Soligorsk, Belarus.

Marian Stoleru şi Vasiliy Pavlov au marcat în meciul care i-a adus victorie Daciei, iar datorită golului din deplasare, „lupii galbeni” merg mai departe în Liga Europei. „Importantă a fost calificarea. După înfrângerea nemeritată de acum o săptămână, trebuia să demonstrăm că suntem mai buni”, a declarat după meci Igor Negrescu, antrenorul Daciei. Pentru vicecampioana Moldovei acum urmează duelul cu Cernomoreţ Odesa, Ucraina.

FC Tiraspol a fost la un pas să se califice şi ea în runda secundă din Europa League. După eşecul de acasă împotriva letonilor de la Skonto, scor 0-1, tiraspolenii s-au impus în deplasare cu acelaşi rezultat graţie reuşitei semnate de Yevgen Zarichniuk. Soarta învingătoarei s-a decis în urma executării loviturilor de departajare, unde mai precişi au fost fotbaliştii echipei letone, scor 4-2.

Meciurile din turul doi preliminar al Ligii Europa vor avea loc pe 18 şi 25 iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.