Mihail Poleanschi – portretul candidatului la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Mihail Poleanschi candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Congresul Civic, fondat de foștii deputați comuniști Mark Tcaciuc și Iurie Muntean.

Mihail Poleanschi s-a născut pe 20 mai 1980 în Chișinău. Este de meserie antropolog și  jurnalist. A activat în cadrul mai multor redacții.

A fost deputat al Partidului Comuniștilor în legislaturile XV, XVII și XIX. A părăsit PCRM în anul 2014, fiind printre fondatorii Congresului Civic. În prezent este membru al Comitetului executiv al Partidului Congresul Civic și liderul organizației municipale a formațiunii. 

Pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022, declară în calitate de consilier politic la Partidul Congresul Civic un salariu de 5 505 lei. Din bunuri declară doar un automobil fabricat în anul 1987, dobândit în 2014, și care ar valora 25 de mii de lei. De asemenea, deține o cotă de participare de 100% în cadrul SRL „Media Alternativ” specializată în reclamă și valoarea de cumpărare a căreia ar fi de 5 400 de lei. De asemenea, se declară co-fondator la asociația obștească „Lectorium-Chișinău”.

În spațiul public, Mihail Poleanschi a declarat că actualul primar a demonstrat că orașul se poate schimba, dar ceea ce s-a făcut nu este suficient pentru un oraș european. Sunt restanțe la capitolul deschidere, transparență, proiecte majore de infrastructură.

„Congresul Civic a pornit în aceste alegeri cu un program concret și executabil. Nu doar pentru raioane sau anumite comune. Noi știm cum să oprim extinderea deșertului și să întoarcem Moldovei viile, livezile, apa potabilă. Noi știm cum să creăm o țară modernă – fără împărțirea dintre capitală și provincie, între bulevardele metropolei și ulițele centrelor raionale; între veniturile chișinăuienilor și salariile de nimic ale locuitorilor altor regiuni, între medicina „elitară” din capitală și cea din regiuni; dintre educația prestigioasă din Chișinău și cea din „cealaltă” Moldovă!”, preciza formațiunea într-o declarație.

Conform tragerilor la sorți, Mihail Poleanschi urmează să fie cu numărul 11 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.