Mihail Bagas, eliberat din arest. Precizările Procuraturii Anticorupție

Activistul Mihail Bagas, reținut și plasat în arest acum o lună, a fost eliberat. Procuratura Anticorupție a precizat pentru IPN că măsura preventivă a fost revocată ca urmare a unor circumstanțe care nu pot fi comunicate publicului.

În privința lui Mihail Bagas a fost aplicată o altă măsură preventivă: obligarea de a nu părăsi localitatea. „Referitor la alte acțiuni de urmărire penală în cauza vizată, vom reveni ulterior”, precizează instituția.

Mihail Bagas și deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Mihail Bagas a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile.

După reținere, Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl înaintase pe Mihail Bagas în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei, și-a retras sprijinul pentru el.

Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali în proporții mari și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari. Mihail Bagas pledează nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.