Mihai Stratulat: Vreau să fiu vocea copiilor în Parlament

Voi fi avocatul copiilor în Parlamentul de la Chișinău, asigurând politici pentru sănătatea și buna dezvoltare a tinerii generații. O spune medicul pediatru Mihai Stratulat, candidat la funcția de deputat pe lista formațiunii „Puterea Oamenilor”. Potrivit lui Stratulat, pandemia a scos la iveală cele mai grave probleme ale sistemului de sănătate, iar singura soluție pentru depășirea crizei sanitare este imunizarea populației în proporție de 70%, notează IPN

În timpul
dezbaterii electorale organizate de IPN, medicul pediatru, Mihai Stratulat, a criticat modalitatea în care a fost gestionată pandemia de COVID-19, menționând că implicarea politicului în sistemul de sănătate a dus la agravarea crizei și la bulversarea cetățenilor.

„Dacă am fi avut o altă strategie pentru depășirea acestei pandemii, și anume să tratăm corect pacienții la domiciliu, am fi avut astăzi un număr mult mai mic de internări în spital și am fi avut mult mai puține decese. Din păcate, clasa politică și-a făcut campanie pe această pandemie, unii au făcut și bani, multe licitații au fost câștigate de reprezentanții partidelor. Singura soluție de a scăpa de pandemie este să avem o imunitate colectivă, cu 70% populație vaccinată”, a spus Mihai Stratulat, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului „Puterea Oamenilor”.


Mihai Stratulat spune că râvnește funcția de deputat, astfel încât problemele sistemului de sănătate să fie aduse în atenția parlamentarilor de la Chișinău. Acesta spune că în calitatea sa de deputat va acorda o atenție sporită sănătății copiilor.

„Eu fiind pediatru, vreau să fiu vocea copiilor în Parlamentul Republicii Moldova. M-am implicat activ pe timp de pandemie, atunci când am văzut cu toții care este atitudinea autorităților față de copii, au închis grădinițele și școlile, dar au lăsat deschisă Piața Centrală. Au spitalizat copiii cu COVID, deși studiile internaționale arată că micuții fac forme ușoare de COVID și nu necesită spitalizare. Iată de ce vreau să mă implic, să fiu avocatul copiilor în Parlament”, a mai spus Stratulat.

Potrivit candidatului la funcția de deputat, dezvoltarea și modernizarea țării poate avea loc doar atunci când meritocrația, profesionalismul și integritatea vor sta în capul mesei, nu apartenența politică.

„Considerăm că Republica Moldova are capacitatea financiară de a rezolva majoritatea problemelor, dar pentru asta este necesară voința politică. Considerăm că trebuie să ne mai oprim din a lua credite, dar pentru asta este necesar ca în fruntea fiecărei instituții de stat să fie oameni integri”, a spus Mihai Stratulat.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Partidul „Puterea Oamenilor” va fi ăe buletinul de vot cu numărul 17.

La cea de-a șasea dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021” a mai participat reprezentantul Partidului „Patrioții Moldovei”.

La cea de a șaptea dezbatere electorală IPN, care va avea loc miercuri, 7 iulie, cu începere de la ora 11:15, au fost invitați concurenții electorali: Partidul Oamenii Muncii, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.