Mihai Popșoi s-a întâlnit cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova din Congresul SUA

Republica Moldova susține ferm prietenii ucraineni și este gata să se implice în procesul de reconstrucție a Ucrainei, în ajutorul oferit pe timp de război, în asigurarea tranzitului de cereale și adăpostirea refugiaților, a declarat ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, care a avut o întrevedere cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova (Moldova Caucus) din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah Ross.

„Am accentuat importanța continuării asistenței pentru Ucraina și susținerea acesteia în promovarea  democrației pe întreg continentul europeanˮ, a declarat șeful diplomației de la Chișinău, citat de IPN.

Interlocutorii au discutat despre situația de securitate regională, evoluțiile politice din Republica Moldova, provocările asociate agresiunii ruse din Ucraine, precum și prioritățile pe dimensiunea integrării europene, inclusiv eforturile de reformă menite să contribuie la deschiderea negocierilor de aderare la UE.

Ministrul de externe a menționat ajutorul constant pe care îl oferă congresmenii, inclusiv prin promovarea rezoluțiilor de sprijin pentru agenda de reforme a Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.