Mihai Ghimpu: Noi nu mai avem ce ceda

Noi nu mai avem ce ceda pentru că am cedat deja tot, chiar şi ceea ce ţine de revizuirea statutului de neutralitate. Este declaraţia preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, făcută la finalizarea rundei de negocieri de marţi seara, 13 ianuarie, transmite IPN.

Mihai Ghimpu a confirmat că şi de această dată negocierile s-au soldat fără niciun rezultat şi i-a acuzat de acest lucru pe liderii PDM şi PLDM. „Ei nu merg cu picioarele pe pământ şi de aceea nu avem rezultate. Noi insistăm că funcţia de procuror general să fie atribuită unui cetăţean străin, căci dacă noi nu putem face faţă luptei cu corupţia, atunci să vină cineva din exterior să ne ajute. Noi insistăm pe depolitizarea instituţiilor de forţă”, a argumentat liderul liberal.

Referindu-se la demararea dialogului PLDM-PDM-PCRM, Ghimpu a opinat că este o încercare a PDM şi PLDM de a împinge Partidul Liberal în opoziţie. „Faptul că au pornit discuţia cu PCRM nu afectează dorinţa noastră de a avea o guvernare democratică. Faptul că ei discută cu PCRM ne îngrijorează, însă nu ne sperie”, a mai adăugat preşedintele liberalilor.

Mihai Ghimpu a calificat drept speculative acuzaţiile aduse de către liderii PDM şi PLDM în adresa sa. „PL nu pretinde nici la o funcţie. Cele trei funcţii  principale în stat sunt funcţii politice şi ele trebuie partajate. Însă discuţiile nu au ajuns până la partajarea funcţiilor, deoarece nu a fost găsită o formulă”, a declarat Ghimpu.

Preşedintele PL a comunicat că pentru seara de 14 ianuarie este programată o nouă rundă de negocieri, la care va face act de prezenţă, însă nu este optimist că de această dată negocierile se vor solda cu succes.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.