Mihai Ghimpu: Mai există timp pentru formarea coaliţiei PLDM-PDM-PL

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îşi doreşte reluarea negocierilor în formatul PDM-PLDM-PL pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Despre aceasta liderul liberal a declarat în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Liderul PL a declarat că formaţiunea pe care o conduce vrea să participe la guvernare. „Cred că mai este timp pentru negocieri şi formarea unei coaliţii majoritare pro-europene. Aceasta şi-o doresc cetăţenii şi nu degeaba a venit ieri la Chişinău consilierul cancelarului german”, a precizat liberalul.

Mihai Ghimpu a dat de înţeles că aceasta este condiţia pentru a vota guvernul Leancă. „A vota un guvern, înseamnă a participa la guvernare. De ce să ne asumăm răspunderea pentru un guvern, dacă nu avem măcar un portar acolo?”, a argumentat şeful PL.

Totodată, Ghimpu a spus că va insista asupra implicării mai active a partenerilor europeni asupra derulării reformelor în Republica Moldova. „Avem nevoie să vină europenii să facă ceea ce trebuie, dar nu doar să ne sugereze”, a conchis preşedintele PL.

Astăzi, premierul desemnat Iurie Leancă are programate consultări cu reprezentanţii PL, dar şi cu ai PCRM, privind votarea noului guvern.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.