Mihai Druță refuză să fie candidatul unui singur partid la alegerile din Hâncești

Mihail Druță, cel care a fost propus de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr să fie candidatul unic al forțelor proeuropene și democratice la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, nu va participa la scrutinul din 15 martie. Într-un comunicat de presă, plasat pe Facebook, Mihai Druță a menționat că urma să participe, dacă era desemnat în calitate de candidat comun al PPPDA și PAS, dar și a cel puțin al două formațiuni unioniste, transmite IPN.

Din cauza că PAS a decis să susțină candidatura fostei ministre a justiției, Olesea Stamate, la funcția de deputat în circumscripția dată, dar și din cauza că vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a respins propunerea PPPDA, de a avea un candidat comun pe motiv că Mihai Druță nu a acceptat oferta PAS de a candida pe circumscripția uninominală numărul 50, Europa de Vest, la alegerile din 20 octombrie, Mihai Druță, concluzionează că participarea sa în circumscripția numărul 38, Hâncești, a devenit contraproductivă și inadmisibilă.

Mihai Druță spune că a adresat liderului PPPDA, Andrei Năstase, un mesaj, în care a declarat univoc că nu poate și nu va candida doar din partea Platformei DA. Mihai Druță afirmă că lipsa de comunicare și înțelegere din tabăra forțelor pro-europene și unioniste are un impact nociv asupra stării de spirit a electoratului, inclusiv a concetățenilor din diasporă. „Situația creată poate avea consecințe negative asupra rezultatelor alegerilor de la Hâncești din 15 martie, dar și ale celor prezidențiale de la sfârșitul anului”, atenționează Mihai Druță.

Mihai Druță menționează că nu dorește să participe din partea unei formațiuni politice pentru a nu participa la fărâmițarea electoratului și demoralizarea alegătorilor cu viziuni naționale și pro-europene. Mihai Druță face apel către liderii Blocului electoral Unirea, Partidului Unității Naționale și Partidului Liberal Democrat să analizeze onest și temeinic situația din circumscripția electorală uninominală numărul 38, Hâncești, inclusiv rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și ale celor locale din 20 octombrie 2019, pentru a identifica și a susține un candidat comun cu șanse electorale reale, nu imaginare.

Mihai Druță este cetățean moldovean, stabilit de mulți ani cu traiul în orașul Parma, Italia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.