Miercuri dimineața, erau 76 de persoane suspecte de COVID-19

Adresabilitatea cu suspecții de infectare cu noul tip de coronavirus este foarte înaltă. Miercuri dimineața, erau 76 de persoane suspecte de COVID-19, iar printre ele și 14 copii. Datele au fost prezentate de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

După ședința Punctului Focal Național, ministra a menționat că cei mai mulți pacienți, 25 la număr, sunt internați la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Doi pacienți confirmați cu COVID-19 se află în stare gravă. La Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii sunt internați doi minori, iar potrivit ministrei, starea lor este de gravitate medie.

Până acum, au fost confirmate 30 de cazuri de COVID, 18 fiind de import (pacienții au revenit din Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția). O femeie de 61 de ani, care se afla în stare gravă, a murit noaptea trecută la Spitalul Clinic Republican.

Autoritățile atenționează că cea mai eficientă măsură este ca persoanele să rămână acasă și să se abține de la contacte cu persoane terțe. O atenție deosebită trebuie acordată în cazul persoanelor vârstnice, care suferă de boli cardiace, respiratorii și diabet. Persoanele revenite din zonele de risc trebuie să respecte regimul de autoizolare pe un termen de 14 zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.