Microbuzele din capitală nu vor circula până la ora 10.00

Microbuzele de pe rutele din capitală nu vor circula astăzi, 24 februarie, până la ora 10.00. Transportatorii care administrează rutele au anunțat o acțiune de protest ca urmare a ,,reacțiilor primarului general de Chișinău și ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”, transmite IPN.

Potrivit președintelui Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Șoferii își vor relua munca după ora 10.00.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, joi, transportatorii au cerut Primăriei să-i invite la discuții. Aceștia văd două căi de soluționare a problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.

Într-o reacție ulterioară, primarul general, Ion Ceban, a solicitat transportatorilor „contracte noi de prestare a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atât timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.