Microbuz pe ruta Praga-Orhei, răsturnat în România: două persoane au murit pe loc

Un microbuz cu pasageri, care se deplasa din Cehia spre Republica Moldova, a derapat de pe carosabilul acoperit de zăpadă și s-a răsturnat duminică, 10 decembrie, între localitățile Tulgheş şi Borsec din România. Din cele 20 de persoane implicate în accident, 19 dintre care sunt pasageri, două persoane au decedat pe loc, iar șapte au fost internate în spitalul din orașul Toplița, transmite IPN.

Presa din România scrie că accidentul s-a produs în jurul orei 6.20, între Tulgheș și Borsec. Microbuzul a derapat, a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un stâlp, iar apoi s-a răsturnat. Potrivit informațiilor preliminare, ar fi vorba despre neadaptarea vitezei la condițiile meteo şi de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă. Cele două persoane decedate sunt un bărbat şi o femeie, cu vârsta aproximativă de 30 de ani. Dintre cei 15 pacienți răniți, opt au refuzat transportarea la spital. Șapte persoane au fost transportate la spitalul din Toplița – șase cu leziuni, iar un minor fără leziuni, dar speriat.

În legătură cu accidentul produs, prim-ministrul Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză pentru elucidarea circumstanțele accidentului rutier produs în România. De asemenea, șeful executivului a cerut să fie acordată toată asistența necesară persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunță că mai multe informații cu privire la accident pot fi obținute la Centrul de Apel al MAEIE: 0 800 909 90, precum și la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti tel.: + 40787898050.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.