Mere moldovenești întoarse din Rusia

În jur de 20 de tone de mere din Republica Moldova au fost întoarse din Rusia în urma verificărilor efectuate la punctul de control „Krupețkii” din regiunea Kursk. Merele moldovenești urmau să ajungă la o fabrică din Breansk, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă plasat pe pagina electronică a Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară, „în lotul de mere au fost depistate larve ale moliei orientale”.

Solicitat anterior de IPN, în contextul recentelor loturi de prune întoarse din Rusia din același motiv, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi, a spus că este firesc unele fructe să aibă dăunători. Loturile de fructe întoarse până acum din Rusia, pe motiv că s-ar fi depistat în ele „viermele oriental”, care este motiv de carantină pe teritoriul acestei țări, au fost verificate în Republica Moldova, nefiind depistate neconformități.

„În cazul în care se depistează un dăunător într-un fruct, conform normelor internaționale, se face fumigație, ca dăunătorul nu fie în stare vie. Acum însă nu sunt astfel de instalații la toate punctele de intrare în Federația Rusă, respectiv marfa este întoarsă”, a mai spus directorul ANSA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.