Membrii din comisia de selectare a șefului PCCOCS s-au retras

Toți cei cinci membri din Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și-au anunțat retragerea. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șeful Serviciului protocol, relații internaționale și cu publicul al Consiliului Superior al Procurorilor, Eugeniu Roșca.

Potrivit sursei citate, cei cinci membri din comisie ș-au anunțat retragerea doar verbal deocamdată. Urmează ca CSP să se convoace joi pentru ulterioare decizii.

Scandalul în jurul concursului a ieșit la iveală după ce Iulian Groza, membru al comisiei care efectuează selecția preliminară a candidaților, a denunțat presiuni la adresa sa și a calificat exercițiul drept unul viciat. Ulterior pe canale de Telegram au apărut informații că unul dintre candidați, Eugen Rurac, a depus plângere la Procuratura Generală, invocând că Institutul pentru Politici și Reforme Europene, al cărui director este Iulian Groza ar fi obținut acces la datele sale personale.

Și ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a solicitat anularea acestuia întrucât au existat mai multe sesizări în adresa CSP și a altor instituții ale statului prin care s-au reclamat fapte care sunt în măsură să afecteze încrederea în Procuratură, în general, și în PCCOCS, în special. Însă, demersul său a fost respins de CSP.

În concurs participă procurorul Eugen Rurac, procurorul Sergiu Russu, care a deținut interimatul funcției de șef PCCOCS, și procuror Andrei Mațco, în prezent avocat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.