Membri și simpatizanți ai BCS au protestat la Guvern

Membri și simpatizanți ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au protestat în fața Guvernului. Manifestanții venit cu pancarte pe care scria: „PAS-Partidul lichidatorilor”, „Nu lichidării locurilor de muncă”, „Digitalizarea sărăciei și hoției” sau „Nu privatizării” și „Ajunge să furați”, transmite IPN.

Ex-președintele țării, Igor Dodon, a spus că așa fărădelegi și haos ca acum nu au fost în toți anii de independență, niciodată nu au fost la putere „așa incompetenți și trădători de țară cum este Maia Sandu și echipa sa”. Potrivit lui, în Moldova la conducere a e se află o „grupare criminală care fură tot ce poate și distruge tot ce s-a construit până acum”. Acesta a chemat oamenii la protest și „să lovească în Maia Sandu și gruparea ei criminală prin orice mijloace”.

Ex-deputatul Nikita Țurcan a observat că lucrurile în țară degradează. Guvernarea înțelege foarte specific a face reforme: prețurile cresc, pe când salariile sunt mizere. Cresc doar salariile miniștrilor.

Adrian Dumeniuc, consilier municipal, a spus că ceea ce are loc acum în țară în raport cu cetățenii se numește genocid. Legile sunt încălcate. Constituția nu este respectată. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat într-o conferință de presă că Guvernul nu comentează revendicările sau aspectele care au fost menționate în protestul BCS. Totodată, el a spus că trăim într-o societate democratică, dreptul la protest este un drept inalienabil, persoanele au dreptul să o facă în condițiile legii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.