Medicamentul Fenazepam nu poate fi găsit în farmacii. AMDM a acceptat importul

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a emis autorizație de import a medicamentului cu denumirea comună internațională Phenazepamum (Fenazepam) pe data de 5 februarie 2020, se arată într-un răspuns al instituției pentru IPN, în contextul sesizărilor privind lipsa acestui medicament în farmaciile din țară.

Potrivit AMDM, Comisia pentru autorizarea importului medicamentelor neautorizate, altor produse farmaceutice și materii prime medicamentoase a acceptat importul a zece mii de unități de Phenazepamum comprimate 1,0 mg N10 și a altor zece mii de unități Phenazepamum comprimate 1,0 mg N10x5.

AMDM menționează că autorizația de import a fost eliberată companiei Esculap Farm SRL, a cărei autorizație anterioară a expirat în luna decembrie.

Reprezentanți din cadrul companiei au declarat că procedurile de import sunt de durată și medicamentul va ajunge în farmacii estimativ în luna martie.

Despre lipsa acestui medicament a sesizat deputatul PAS Radu Marian, în luările de cuvânt din Parlament. Deputatul a cerut AMDM să explice lipsa medicamentului din farmacii. Parlamentarul a declarat pentru IPN că, la această etapă, nu a primit un răspuns de la instituția vizată și că se află la etapa de documentare a problemei, după care va decide dacă va întreprinde alte acțiuni.

Fenazepam este inclus în grupul de medicamente tranchilizante și este utilizat în terapia patologilor nervoase și mentale.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.