Medicamente compensate pentru pacienții cu maladii oncologice. Vor fi ridicate din farmacii

Pacienții cu maladii oncologice vor primi medicamente compensate pentru tratament, pe care le vor putea ridica în orice farmacie din țară, fără să fie nevoie să facă deplasarea la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către ministra sănătății, Ala Nemerenco, după ședința Consiliului pentru medicamente compensate, transmite IPN.

„Pentru prima dată în istoria sistemului național de asigurări medicale, am stabilit astăzi drept prioritate strategică pentru următoarea jumătate de an 2022 și anul 2023 maladiile oncologice, pentru tratamentul cărora vor fi accesibile medicamente compensate. Începem cu realizarea accesului pacienților la tratamentele pe care le urmează la domiciliu sau în instituțiile din raion cu totul prin altă modalitate decât acum”, a precizat ministra.

Aceste medicamente nu vor mai fi procurate prin achiziții publice care asigurau acces la un singur medicament, devenit câștigător al licitației, dar vor fi disponibile în farmacii mai multe denumiri comerciale internaționale.

„Vom elimina drumurile inutile ale pacienților spre Chișinău, vom aduce medicamentele mai aproape de ei și, în același timp, vom oferi acces la un număr mai mare de denumiri comerciale internaționale moderne”, a mai spus Ala Nemerenco.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE