Medic din Comrat, condamnat cu suspendare pentru malpraxis soldat cu decesul unui copil

Un medic terapeut de gardă din cadrul Spitalului raional Comrat a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, soldată cu decesul unui copil. De asemenea, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în domeniul medicinii timp de trei ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, pe 25 iunie 2018, în calitate de medic de gardă, acesta nu a examinat corespunzător și a refuzat spitalizarea unui copil de cinci luni care fusese transportat cu o infecție respiratorie virală acută. În consecință, băiețelul a decedat peste câteva ore, fiindu-i afectat sistemul respirator și cel cardiovascular.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală. Expertizele medico-legale au evidențiat culpa medicului, concluzionând că moartea micuțului ar fi putut fi evitată în cazul în care acesta ar fi primit tratament imediat. Astfel, inacțiunile medicului de gardă au fost în corelație de cauzalitate cu decesul copilului.

Fiind audiat, medicul, în vârstă de 45 de ani, cu un stagiu de un an în cadrul spitalului raional Comrat, a pledat nevinovat. Sentința este cu drept de atac.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.