Maxim Moroșan îl atacă în instanța de judecată pe Renato Usatîi

Președintele organizației teritoriale a Partidului Socialiștilor din Bălți, Maxim Moroșan, a pregătit o plângere pe care o va depune la organele de drept, dar și în instanța de judecată împotriva lui Renato Usatîi. Moroșan, care este și consilier în Consiliul municipal Bălți, cere sancționarea lui Renato Usatîi pentru declarații calomnioase în adresa sa și a echipei sale.

„Pe 21 noiembrie 2023, Renato Usatîi, în adresarea sa către președintele Federației Ruse, și-a permis un șir de declarații care mă privesc pe mine, Maxim Moroșan, și pe Pavel Voicu. După aceste declarații, el a publicat în spațiul public documente și o listă cu membrii echipei noastre care, chipurile, ar desfășura activități ilegale pe teritoriul altor state. Acest document ridică mai multe semne de întrebări. În primul rând, care proveniența documentului? Cum a ajuns el la Renato Usatîi. Și în al treilea rând, însuși conținutul actului, care denigrează cetățenii onești și destoinici ai țării noastre”, a declarat Maxim Moroșan într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit lui, asemenea acțiuni poartă caracter mincinos și denigrator și din aceste considerente trebuie să aibă și consecințe juridice serioase. „Eu, Maxim Moroșan, consilier municipal al orașului Bălți și președintele organizației teritoriale a PSRM din Bălți, cu toată responsabilitatea declar că toate suspiciunile, acuzațiile și declarațiile în privința mea, a lui Pavel Voicu, Serghei Gramma, Alexandru Furtuna și alți tovarăși de ai noștri sunt mincinoase și denigratoare”, a spus Maxim Moroșan.

„Solicităm un proces echitabil și pedepsirea vinovaților conform prevederilor legale, pentru calomniere și denigrare în spațiul public, fapt care ne lezează demnitatea și onoarea noastră și a cetățenilor Republicii Moldova. Le solicităm organelor competente să se expună asupra tuturor declarațiilor și a suspiciunilor nefondate ale unui om bolnav, cu o fantezie bolnavă, Renato Usatîi”, a adăugat Maxim Moroșan. Acesta mai solicită ca instanța să-l oblige pe Renato Usatîi să prezinte scuze publice și să achite compensații morale prin ajutorarea copiilor orfani.

„Poziția noastră principală se bazează pe lupta împotriva corupției și a cumătrismului. Toate acțiunile noastre se axează pe o activitatea transparentă a consilierilor municipali și a angajaților Primăriei Bălți”, susține liderul OT PSRM Bălți.

În acest sens, echipa sa s-a adresat mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova în care le atrage atenția asupra presiunii politice care se exercită asupra lui Maxim Moroșan, în calitate de politician începător. „Cred că această dezordine politică din partea lui Renato Usatîi trebuie să se încheie. Acest lucru poate fi realizat doar într-un cadru legal. Acordăm două săptămâni pentru ca Renato să-și prezinte scuzele publice și nu doar în raport cu mine, dar și cu frații, surorile, părinții, rudele tuturor celor pe care i-a menționat”, a mai spus Maxim Moroșan.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.