Marți și miercuri persistă riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara

Marți și miercuri există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara. Despre aceasta anunță vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale. Oficialul precizează că acest risc persistă din cauza posibililor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, transmite IPN.

„În caz de o astfel de situație, toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termene restrânse. Rog să fim precauți și pregătiți”, a spus Andrei Spînu.

Pe 15 și pe 23 noiembrie, în localitățile Republicii Moldova au fost deconectări masive de energie electrică. Populația a stat în beznă timp de câteva ore, în urma unor deconectări avariate. Potrivit autorităților, situația critică din Ucraina generată de bombardamentele rusești asupra centralelor electrice a dus la întreruperea automată a liniilor de tranzit prin care se importă electricitate din România. Întreruperile de curent au avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplică deconectarea automată, stațiile electrice pot  fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult, precizează autoritățile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.