Mark Tkaciuk: Congresul Civic va opta pentru alegeri anticipate

Fostul deputat comunist, Mark Tkaciuk, membru al comitetului executiv al Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, susține că formațiunea pe care o reprezintă, imediat ce va fi înregistrată, va opta pentru alegeri parlamentare anticipate. Potrivit lui, este inadmisibil ceea ce se întâmplă actualmente în Parlament și starea de lucruri trebuie să se schimbe, transmite IPN.

Mark Tkaciuk susține că este suficient cât oamenii au văzut cum întâi unii politicieni au luptat cu „puterea oligarhilor”, iar acum „se pupă cu puterea oligarhilor”. „Oamenii nu au timp să privească până la urmă această „operă de săpun”, a afirmat acesta la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Politicianul spune că formațiunea deocamdată nu are parteneri politici, dar aceștia vor fi identificați în cadrul discuțiilor pe care le va lansa Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic referitor la teme globale care vizează societatea Republicii Moldova.

Mark Tkaciuk spune că la ora actuală există deja circa cinci mii de cereri de aderare la partid și au fost formate 18 organizații raionale. „Partidul nostru este despre o nouă ordine de zi, care este cunoscută întregii societăți, în afară de clasa politică. Clasa politică se ocupă de mult timp cu același lucru – simularea. Politicienii undeva se integrează, când în Est, când în Vest, își confirmă devotamentul față de drepturi și principii (...), dar agenda reală a țării constă în faptul că populația Republicii Moldova moare și peste 5 ani numărul angajaților va fi egal cu numărul pensionarilor”, a declarat politicianul.

Mark Tkaciuk susține că deocamdată partidul nu are mulți bani, dar spune că adună mijloacele financiare cu ușurință. „Din moment ce vom fi înregistrați, această susținere financiară va fi demonstrată public. Aș vrea să folosim, pentru adunarea mijloacelor, acele instrumente de crowdfunding pe care le folosește Partidul Acțiune și Solidaritate. Sunt foarte inovaționale și ne plac”, a notat politicianul spunând că, de fapt, formațiunea nu are nevoie de foarte mulți bani pentru că economia politică a partidului nu este foarte costisitoare. Tkaciuk susține că printre finanțatorii actuali ai partidului se numără și oameni de afaceri.

Congres de constituire al Partidului Acțiunii Comune - Congresul Civic a avut loc duminică, 8 decembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.