Marina Tauber: Situații ca cea în care am fost arestată s-ar putea repeta

Vicepreședinta Partidului Șor Marina Tauber consideră că în ajunul alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc anul curent nu este exclus că asemenea rețineri cum a fost cea a ei și a deputatei aceluiași partid Reghina Apostolova s-ar putea repeta. Marina Tauber consideră că acea reținere a fost un show politic organizat special înainte de campania electorală, transmite IPN.

„Republica Moldova nu a văzut asemenea rețineri cum a fost cea a mea și a Reghinei Apostolova. Atunci când la ora 17.35 în Parlament este ridicată imunitatea, iar la ora 17.38 omul este reținut la Orhei, aceasta cel puțin este o dovadă că a fost un show politic, iar comanditarul acestui show a fost Igor Dodon”, a declarat Marina Tauber în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Marina Tauber susține că în cadrul acelui dosar a fost chemată doar o singură la audiere după ce a fost arestată. „Eu nu știu la ce etapă este acest dosar, eu nu știu dacă el există. În prezent nu sunt chemată nicăieri. Există așa o expresie: „om să fie că dosar se găsește”. Sunt sigură că înainte de următoarele alegeri acest lucru s-ar putea repeta”, a afirmat vicepreședinta Partidului Șor.

De asemenea, politiciana consideră că eliberarea fostului premier Vlad Filat din penitenciar înainte de expirarea termenului de detenție ar fi fost făcută, la fel, cu implicarea președintelui Igor Dodon. Potrivit ei, eliberarea fostului prim-ministru ar fi convenabilă șefului statului pentru a putea exercita presiuni asupra președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a declarat că nu exclude că ar putea candida la prezidențiale. „Pentru el Vlad Filat este un activist politic cu imagine care este foarte convenabil și prin intermediul căruia va putea foarte ușor să facă presiuni asupra Maiei Sandu și să o elimine ca și concurent la alegerile prezidențiale”, spune Marina Tauber.


Vicepreședinta Partidului Șor consideră că și în spatele reexaminării dosarului omului de afaceri Veaceslav Platon, la fel, ar sta președintele Dodon. „Noi toți știm foarte bine despre relațiile lui Platon cu Federația Rusă. Respectiv, eu cred că aici nu trebuie mult să explicăm de ce lui i se acordă anumite favoruri din partea lui Igor Dodon”, a afirmat Marina Tauber.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.