Marina Tauber: Nu mă tem de ridicarea imunității

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, susține că nu se teme de ridicarea imunității parlamentare. Or, „deja i-a fost ridicată o dată imunitatea parlamentară, iar peste un an în plen s-a prezentat procurorul general (n.r. Alexandr Stoianoglo) să spună că aceasta fost o situație politică. Declarația a fost făcută în plenul legislativului după ce a fost prezentată cererea procurorului general interimar de a-i fi ridicată imunitatea parlamentară, transmite IPN.

„E clar că se scumpește benzina și sunt mai multe probleme în țară, cu care dumneavoastră, stimată sau nestimată guvernare, nu puteți să vă lămuriți și nu puteți să faceți nimic. Și atâta timp  cât Ilan șor, președintele Partidului politic Șor, și eu, în calitate de vicepreședinte al partidului și deputat în Parlament, suntem foarte vocali și vorbim foarte mult despre criza în care voi ați adus țara noastră, voi nu aveți altă soluție decât să ne închideți gura prin venirea domnului procuror general interimar Robu”, a declarat Marina Tauber.

„Noi înțelegem că aplicați acum această bâtă politică. Să știți că nu ne oprim oricum. Nu mă tem de ridicarea imunității. Nu am ce să ascund. Trăiesc cinstit și pot să răspund pentru tot, dar vreau să reiterez poziția noastră – domnul Robu este utilizat de voi în interesele dumneavoastră politice”, a mai spus Marina Tauber.

La ședința de joi a Parlamentului au fost prezentate patru cereri prin care procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber. Marina Tauber este vizată în două dintre ele și Ilan Șor – în altele două cereri. În demersuri se invocă articolele „spălarea banilor” și „escrocherie” din Codul Penal.

În septembrie 2019, Marina Tauber a mai rămas fără imunitate parlamentară imputându-i-se că a participat activ la devalizarea sistemului bancar, acordând ajutor în preluarea unei bănci de grupul lui Ilan Șor. Ca urmare, deputata fusese reținută, împreună cu colega ei Reghina Apostolova. Ulterior, Alexandru Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva deputatelor a fost pornit ilegal, iar cele două au fost puse sub învinuire tot cu încălcarea legii și nu au nicio implicare în frauda bancară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.