Marina Tauber: Există riscuri pentru viața și securitatea lui Ilan Șor

În prezent, există riscuri pentru viața și securitatea lui Ilan Șor, liderul Partidului politic Șor. Din aceste considerente, echipa sa a decis ca acesta să nu apară în spații publice. Declarația aparține Marinei Tauber, vicepreședinta Partidului politic Șor. În cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, deputata a declarat că în curând va fi organizată o conferință de presă cu participarea lui Ilan Șor, la care toți vor avea posibilitatea să afle detalii direct de la el, transmite IPN.

Marina Tauber a menționat că îl cunoaște pe Ilan Șor de mai bine de 22 de ani, ei fiind colegi de clasă și demult implementează proiecte comune. Potrivit ei, echipa lui Ilan Șor nu îl consideră vinovat. Ba mai mult, spune parlamentara, în partidul pe care îl reprezintă nu există oameni corupți.

Întrebată unde se află fostul primar de Orhei și actual deputat, Marina Tauber a declarat că „nu poate să dea răspunsuri pentru alte persoane. Și chiar dacă sunt colegi de partid, acesta nu-i raportează în fiecare zi unde se află și ce face”. „Există riscuri pentru viața și securitatea domnului președinte Ilan Șor. Și în acest sens a fost luată decizia de noi, de echipa dumnealui, să nu apară în spații publice. Și eu cred că e destul de clar ce pericol pentru viață și securitate există și din ce motiv eu nu comentez unde se află și ce face”, afirmă Marina Tauber.

Vicepreședinta formațiunii a spus, că după cum a promis și Ilan Șor, prin telefon, în timpul protestului de la Curtea Supremă de Justiție, în curând va fi organizată o conferință de presă, o ieșire publică cu participarea sa. Deputata a mai spus că premierul Maia Sandu „face presiuni enorme spunându-le judecătorilor ce decizii trebuie să ia, astfel exercitând presiuni asupra justiției și a cazului Ilan Șor”.

Întrebată despre raportul Kroll, Marina Tauber a declarat că într-adevăr în el se regăsește numele său și aceasta pentru că ea era acționară la Unibank. „Întrebarea este, dacă în acest lucru există o încălcare a legislației – pentru că în raport nu se menționează că am vreo vină sau că am încălcat legea”, a spus ea.

Vicepreședinta Partidului Șor a spus că în curând urmează să fie prezentate detalii referitoare la participarea formațiunii în alegerile locale. Potrivit ei, există mai multe opțiuni, inclusiv pentru capitală, întrucât „Chișinăul reprezintă interes pentru partid” Dar în ceea ce ține de alte detalii, inclusiv candidați, va fi organizată o conferință de presă”.

Deputata a mai spus că activitatea parlamentară nu este ceea ce a așteptat, pentru că formațiunea sa a venit să schimbe mai multe lucruri spre bine, însă inițiativele nu sunt acceptate de majoritatea parlamentară. Or, spune Marina Tauber, inițiativele Partidului Șor au fost testate la nivel de localități – proiecte sociale, de infrastructură etc.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă. La începutul lunii iulie 2019, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Șor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, deși avea interdicție în acest sens.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.