Marian Lupu: Viitoarea guvernare a ţării va fi una cu un program preponderent orientat social, coordonat de PDM

Marian Lupu: Viitoarea guvernare a ţării va fi una cu un program preponderent orientat social, coordonat de PDM

„Viitoarea guvernare a ţării va fi una cu un program preponderent de stânga, care ar pune în capul locului întâi şi întâi de toate soluţionarea gravelor probleme sociale cu care se confruntă societatea: lipsa locurilor de muncă, salariile şi pensiile insuficiente, un sistem de ocrotire a sănătăţii şi cel al educaţiei, care cer o reformare fundamentală la fel ca şi multe, multe altele”, a declarat Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul întrevederii cu peste cinci mii de locuitori ai raionului Hânceşti.

El a menţionat că „ne propunem drept obiectiv o  viitoare guvernare coordonată de PDM, reprezentantul adevărat al politicii de origine social-democrată, al politicii de coeziune socială în republica noastră!”

Marian Lupu a spus că PDM vrea în acest fel ca politicile administrative să ţină cont de nevoile marii majorităţi a populaţiei Moldovei, care, în opinia democraţilor „este prea săraca pentru ca să mai accepte amatorism, populism, extremism!”

„Sigur că vă-ntrebaţi, şi doriţi poate să mă-ntrebaţi şi pe mine: „Cum de şi în anul 2010 Moldova pare să nu poată depăşi nici măcar probleme relativ simple de natură administrativă?”. Răspunsul meu e simplu: pentru că cei care au coordonat procesul guvernării au fost fie nepricepuţi, fie preocupaţi doar de succesul lor personal; au fost oameni care n-au înţeles că atitudinea lor superficială înseamnă de fapt iresponsabilitate, atunci când  misiunea  lor e atât de importantă – misiunea  guvernării statului”, a mai spus preşedintele PDM.

El susţine că „Dacă nu vom face asta, vom avea din nou un
stil de gestionare care se aseamănă mai degrabă unui joc de noroc şi nu unui plan strategic. Viitorul preşedinte, viitorul prim-ministru trebuie să impună un astfel de stil de muncă guvernului, prin care executivul să aibă fixate încă din start anumite ţinte economice. Iar noi, PDM-ul, vom milita exact pentru asta!”.

Serviciul de presă al PDM

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.