Marian Lupu se retrage din cursa electorală

Candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale, Marian Lupu, se retrage din cursa electorală. Anunţul a fost făcut miercuri, 26 octombrie, în cadrul unui briefing de presă. Marian Lupu a declarat că este o decizie bazată pe responsabilitate politică, pe analize sociologice şi pe expertize profesionale, transmite IPN.

Marian Lupu a declarat că această decizie are la bază obiectivul de a sprijini ajungerea în funcţia de preşedinte a unui om care va continua proiectul european comun. „Mesajul pe care îl transmit pentru electorat este să sprijine candidatul pro-european cu şanse rămas în cursă, cel cu şanse reale de a-l învinge pe candidatul socialist în turul doi al alegerilor”, a declarat candidatul PDM.

Candidatul a menţionat că diferenţa procentuală dintre el şi candidatul PAS, Maia Sandu este nesemnificativă, dar în turul doi, aceasta din urmă ar avea mai mari şanse să-l învingă pe candidatul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon. „Obiectivul PDM nu este pur şi simplu să câştige o întrecere electorală, obiectivul este ca alegerile să fie câştigate de candidatul pro-european cu cele mai mari şanse în turul doi”, a afirmat Marian Lupu.

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că această decizie poate părea şocantă pentru unii, însă pentru PDM este una calculată, logică şi reiese din interesul major al ţării şi din polarizarea excesivă de pe scena politică din Moldova. „Prin această decizie ne dorim să consolidăm vectorul european al ţării şi, desigur, să facem ireversibilă modernizarea ţării”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui, prin decizia de retragere a lui Marian Lupu din cursa prezidenţială, PDM a dat dovadă că este în stare să ia decizii deloc uşoare, dar responsabile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE