Mandatul de primar al lui Ion Ceban a fost validat

Mandatul primarului general al municipiului Chișinău, obținut de liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a fost validat de către Consiliul electoral al circumscripției electorale Chișinău, transmite IPN.

În cadrul ședinței de astăzi, Consiliul a confirmat rezultatele alegerilor locale din 5 noiembrie. Conform acestora, Ion Ceban a câștigat din primul tur de scrutin, acumulând 132 803 din voturi, ceea ce reprezintă 50,62% din numărul total de voturi.

Consiliul electoral al circumscripției electorale Chișinău a validat și a atribuit mandatele în Consiliul municipal Chișinău, constituit din 51 de consilieri.

Partidului Mișcarea Alternativa Națională și Partidului Acțiune și Solidaritate le-au fost atribuite câte 20 de mandate. Partidului Socialiștilor i-au fost atribuite șase mandate, iar Partidului Comuniștilor – două mandate. Partidului politic „Renaștere”, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului politic Partidul Nostru le-au fost atribuite câte un mandat de consilier.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.