MAN vrea să atragă investiții în Chișinău prin crearea a 100 de profiluri investiționale noi

Echipa Partidului Mișcarea Alternativa Națională, în frunte cu Ion Ceban, își propune să atragă investiții în municipiul Chișinău prin crearea altor 100 de profiluri noi investiționale, inclusiv cele ce țin de sporirea securității energetice, creșterea veniturilor bugetare și revizuirea mecanismului de aplicare a taxelor locale.

„Pentru municipiul Chișinău avem aprobată și pusă în aplicare o politică fiscală previzibila și clară. În premieră, doar în Chișinău vom revizui mecanismul de aplicare a taxelor locale, cu menținerea creșterii acestora la nivelul anului trecut, doar cu 6,1%, pentru că nu putem pune presiune pe agenții economici ajustând aceste taxe la rata medie inflației din 2022, care a fost 28,62%. Este foarte important ca agenții economici să cunoască aceasta inițiativă a noastră pentru tot mediul de afaceri din Chișinău”, a declarat viceprimarul Olga Ursu, candidat la funcția de consilier pe listele MAN.

Echipa MAN susține că va fi crescut suportul pentru tineri în cadrul unui hub start-up cu o capacitate de până la 5000 de persoane instruite în toate domeniile antreprenoriale. La fel, promite să faciliteze continuu accesului la servicii de consultanță și asistență în afaceri, precum și să ofere un suport pentru 500 de afaceri inițiate.

„Vom crește stimulentele pentru tinerii angajați în sectorul bugetar. Astăzi avem un suport în acest sens de 2000 de lei lunar și intenționăm să majorăm această sumă. Ne dorim ca tinerii să rămână acasă, să își întemeieze aici familii și să dezvolte afaceri”, a mai declarat Olga Ursu.

Ea a mai spus că echipa MAN va continua implementarea proiectelor mari, care sunt estimate la 2,5 miliarde de lei în așa domenii precum eficiență energetica, apă și canalizare, infrastructura de drumuri, managementul deșeurilor și reabilitarea râului Bâc și a teritoriului adiacent acestuia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.