Majoritatea categoriilor de vulnerabilitate acordate sunt: extremă, foarte ridicată și ridicată

Majoritatea gospodăriilor casnice înregistrate pe platforma compensatii.gov.md s-au încadrat în categoria de vulnerabilitate extremă, foarte ridicată și ridicată, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale, citat de IPN.

Astfel, din cele 719 381 gospodării înregistrate în sistem până pe 25 noiembrie, 243 729 de gospodării, ceea ce reprezintă 33,9%, au atribuită categoria de vulnerabilitate energetică foarte ridicată. 232 746 de gospodării sau 32,4% au primit categoria de vulnerabilitate energetică ridicată, iar 105 055 de gospodării sau 14,6% – categoria de vulnerabilitate energetică extremă.

În categoria de vulnerabilitate energetică medie se află 10,7% din gospodăriile înregistrate, în categoria de vulnerabilitate energetică scăzută – 6,3%, în categoria de vulnerabilitate energetică primară – 1,8%, iar fără vulnerabilitate energetică sunt doar 0,4% din numărul total al gospodăriilor înregistrate pe platforma compensatii.gov.md.

Datele mai arată că 457 913 gospodării s-au înregistrat pentru a primi doar compensații în factură, 261 468 gospodării s-au înregistrat pentru a primi plata monetară de 800 lei/lunar, iar 86 404 gospodării vor beneficia și de plată monetară și de compensații în factură.

Platforma compensatii.gov.md este deschisă pentru înregistrare și cetățenii pot depune în continuare cereri pentru solicitarea compensațiilor la energie, până pe data de 25 a fiecărei luni din perioada rece a anului (noiembrie 2023-martie 2024). Compensațiile vor fi acordate începând cu luna în care a fost depusă cererea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.