MAIB invită startup-urile tech să se înscrie în programul: „Verticala Fintech 2021”

Start-up Moldova, cu suportul Moldova Agroindbank şi Mastercard, lansează „Verticala FinTech 2021” – un amplu program dedicat startup-urilor tech care dezvoltă soluţii pentru domeniul serviciilor financiare. Acesta reprezintă o platformă care conectează diferiţi actori din industrie şi creează punţi de colaborare pentru dezvoltarea inovaţiilor şi a startup-urilor din domeniul tech, transmite IPN.

Aliona Stratan, prim-vicepreşedinte al Comitetului de conducere al Moldova Agroindbank, a declarat că digitalizarea şi inovarea sunt parte a agendei Moldova Agroindbank. „Am decis să ne unim eforturile cu partenerii programului „Verticala FinTech 2021”, pentru a accelera identificarea soluţiilor digitale în domeniul serviciilor financiare, a stimula gândirea şi abordarea inovatoare, a sprijini tinerii din IT şi startup-urile tech. Trendul digitalizării sistemului bancar este fulminant şi suntem convinşi că prin intermediul programului vom reuşi să creştem şi mai mult viteza implementării soluţiilor digitale în cadrul MAIB, valorificând talentele din ţara noastră şi susţinând proiectele interesante care vor fi elaborate”, a spus Aliona Stratan, citată într-un comunicat de presă al Moldova Agroindbank.

Yuriy Batkhin, vicepreşedinte, Dezvoltarea Pieţii şi Businessului, Mastercard Ucraina şi Moldova, a menţionat că fintech-urile au evoluat ca o nouă forţă care schimbă peisajul industriei financiare, care contribuie la transformarea digitală rapidă şi oferă consumatorilor o alegere mai mare. „Worldwide Mastercard a fost partenerul ales pentru brandurile fintech de top. Prin intermediul programelor noastre dedicate ajutăm startup-urile să îşi dezvolte afacerile, oferindu-le cunoştinţele unei reţele globale Mastercard, acces la clienţii şi partenerii noştri, dar şi sporirea capacităţii de inovare. Misiunea noastră e să contribuim la dezvoltarea ecosistemului şi crearea de noi oportunităţi de colaborare, în beneficiul industriei şi al consumatorului. Suntem încântaţi să susţinem „Verticala Fintech 2021” împreună cu partenerul nostru Moldova Agroindbank, şi cred că acest lucru va aduce noi oportunităţi pentru startup-urile moldoveneşti şi va stimula cele mai noi soluţii fintech de pe piaţă, cu un accent special pus pe comoditate, siguranţă şi securitate”, a spus Yuriy Batkhin.

Beneficiile pe care programul le va aduce pe piaţă sunt: o competitivitate internaţională sporită pentru companiile şi întreprinderile moldoveneşti, o piaţă locală mai bine dezvoltată pentru startup-urile B2B, accelerarea antreprenoriatului în ţară şi noi oportunităţi de atragere a resurselor financiare în ecosistemul de startup-uri.

În perioada 23-25 aprilie, va fi organizat un FinTech Hackathon care va reuni viitorii ingineri IT, pasionaţii de tehnologii informaţionale şi programatorii specializaţi interesaţi de această industrie, pentru a dezvolta soluţii practice în domeniul finanţelor. FinTech Hackathon va găzdui peste 30 de echipe, devenind un punct de pornire în selectarea echipelor participante pentru etapa următoare – Acceleratorul. În cadrul celei de-a doua etape, vor fi susţinute echipele de startup-uri selectate pentru a accesa resursele de care au nevoie, pentru a dezvolta produse fintech şi a trece la nivelul următor – pilotarea. Participanţii vor avea posibilitatea de a prezenta şi testa produsele, la sfârşitul programului de accelerare. Ţinta Acceleratorului sunt companiile inovatoare cu potenţial ridicat pentru dezvoltarea şi extinderea atât locală, cât şi internaţională.

„Verticala FinTech 2021” se va încheia cu o conferinţă la care vor participa experţi, startup-uri şi toţi cei asociaţi industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor şi potenţialul soluţiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare şi alţi jucători de pe piaţă ar putea oferi cele mai bune servicii clienţilor şi partenerilor de business.

Doritorii se pot înscrie-te la Hackathonul FinTech şi participa la tehnologizarea serviciilor financiare completând formularul de înscriere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.