Maib anunță aprobarea lui Macar Stoianov în funcția de Vicepreședinte al Comitetului de Conducere, responsabil de Divizia Finanțe

Maib anunță aprobarea de către Banca Națională a Moldovei (BNM) a lui Macar Stoianov în calitate de Vicepreședinte al Comitetului de Conducere, responsabil de Divizia Finanțe. O decizie în acest sens a fost luată la 3 noiembrie anul curent de Comitetul executiv al BNM.

Macar va fi responsabil de toate domeniile financiare ale băncii, inclusiv planificarea financiară, controlul, raportarea și contabilitatea, trezoreria, gestionarea activelor și pasivelor, relațiile cu instituțiile financiare și va contribui la consolidarea stabilității băncii.

Macar s-a alăturat echipei maib în luna aprilie 2022 în calitate de Consultant Financiar.
Anterior a activat timp de șapte ani la McKinsey & Company, liderul mondial în consultanță strategică, unde a fost implicat în proiecte în domenii ca strategia de afaceri, finanțe și riscuri, precum și în transformarea digitală și operațiuni-cheie. La începutul carierei sale a deținut funcții importante la KBC și ING, principalele instituții financiare europene, unde a obținut experiență diversă în finanțare, managementul riscurilor, bugetare, stabilirea prețurilor și gestionarea pasivelor. Macar deține un MBA la Vlerick Business School, MSc și BA la Academia de Studii Economice din București, România, Managementul Riscului Financiar (FRM) de la GARP și este CFA.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

 „Sunt încântat că Macar Stoianov se alătură echipei noastre în calitate de Vicepreședinte al Comitetului de Conducere.  Vasta sa experiență internațională, abilitățile și cunoștințele sale specifice în domeniul financiar se potrivesc excelent cu ambițiile noastre strategice, inclusiv în parcursul nostru către IPO. Macar a demonstrat rezultate extraordinare, inclusiv în ultimele luni, în calitate de Consultant Financiar și sunt convins că, în calitate de Vicepreședinte al Comitetului de Conducere va avansa maib la un alt nivel: o instituție financiară modernă, agilă și înalt competitivă inclusiv internațional. Aș dori să felicit echipa maib și Republica Moldova pentru că a atras acasă oameni atât de talentați, după mulți ani de activitate profesională peste hotare”.

Macar Stoianov, Vicepreședintele maib:

„Am admirat de mai mult timp transformarea maib și sunt încântat să mă alătur parcursului în care s-a antrenat comunitatea de angajați, clienți și parteneri maib în avansarea la nivelul următor a bankingului din Moldova, creșterea, stabilitatea și prosperitatea acestuia. Sunt entuziasmat să lucrez cu managementul, Consiliul și toți angajații maib pentru a fortifica la maximum compania și a ne servi clienții”.


*******

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.