Maia Sandu va participa la București la o întrevedere trilaterală cu Klaus Iohannis și Olaf Scholz

Președinta Maia Sandu va participa luni, la București, la o întrevedere trilaterală cu președintele României, Klaus Iohannis, și cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz. Președinția de la București precizează că reuniunea trilaterală pe care o va găzdui liderul de la Cotroceni are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, transmite IPN.

Reuniunea trilaterală este organizată cu prilejul vizitei cancelarului german la București care, potrivit Președinției române, reprezintă un moment de reconfirmare a relațiilor bilaterale excelente, cu caracter strategic, dintre România și Germania. Discuțiile lui Klaus Iohannis cu Olaf Scholz se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea, în continuare, a cooperării româno-germane în toate domeniile de interes comun. Va fi accentuat interesul ambelor părți pentru dinamizarea schimburilor economice și a investițiilor etc.

În cadrul întrevederii va fi discutat și sprijinul pentru avansarea integrării europene a Republicii Moldova, singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.