Maia Sandu: Proiectul „Arena Chișinău” pare să fie o excrocherie

Proiectul „Arena Chișinău” pare să aibă probleme serioase și, după primele aprecieri, pare să fie o excrocherie, a declarat premierul Maia Sandu, miercuri, în debutul ședinței Guvernului. „Costul real pare să fie mai mic decât ceea ce cheltuește statul Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu, citată de IPN.

Premierul a spus că nu au fost identificate documentele justificative ale costului de proiect, estimat la 43 de milioane de lei, care s-a ridicat, între timp, la 44,5 milioane de euro.

Maia Sandu a mai spus că nu este clar de ce a fost nevoie să se aloce 69,2 hectare de pământ pentru acest proiect, în condițiile în care construcția se extinde pe doar zece hectare. Doar pentru a schimba destinația terenului s-au cheltuit 90 de milioane de lei, iar serviciile notarului au costat 400 de mii de lei.

Un detaliu importat este că acest obiectiv poate fi transmis partenerului privat în contul datoriilor făcute de stat. Acest amendament a fost votat de Parlament în regim de urgență. Iar termenul de garanție a obiectivului este de 1 an, a subliniat Maia Sandu.

Potrivit premierului, scheme de corupție asemănătoare au fost identificate și în cazul magazinelor Duty free, în care în perioada 2015- 2019 au fost importate mărfuri în valoare de 2,8 miliarde de lei, 75% au fost mărfuri importate în mod ilicit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.