Maia Sandu: Procuratura este la etapa finală cu dosarul privind concesionarea aeroportului

Președintele Maia Sandu afirmă că procurorii sunt la etapa finală în ceea ce ține de dosarul cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar în curând acesta urmează să ajungă în instanța de judecată. Subiectul a fost discutat de către Consiliul Suprem de Securitate, transmite IPN.

După ședința, care a durat circa șase ore, șefa statului a declarat că au fost invitați reprezentanții mai multor instituții, responsabile de monitorizarea investițiilor prevăzute în contractul de concesionare, cele responsabile de investigarea suspiciunilor de corupție etc. Potrivit ei, ședința a durat pentru că este un subiect complex, fiind prezentate multe detalii. Însă ea nu le poate face publice, întrucât dosarul urmează să fie expediat în instanță

Maia Sandu a anunțat că a solicitat Agenției Proprietății Publice să ceară urgentarea examinării în judecată a cauzei cu privire la rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului. Potrivit ei, ședințele au tot fost amânate, invocându-se pandemia. „Este un dosar de interes național și am cerut Agenției Proprietății Publice să facă o cerere de urgentare a examinării acestei cauze în instanță”, a spus Maia Sandu.

Potrivit președintelui, la ședința CSS s-a mai discutat despre monitorizarea, realizată de instituțiile statului, a investițiilor făcute în aeroport de către compania care deține contractul de concesiune, precum și despre evaluările pe care le face APP în acest sens. Respectiv, ar urma să se facă o anchetă la nivel de Guvern cu privire la modul în care a fost urmărită implementarea planului de investiții până în 2019, pentru că anume în perioada 2014-2019 există mai puține rapoarte la APP.

„Avem bănuiala că nu s-a dorit să se monitorizeze modul în care compania care deține concesiunea Aeroportului își îndeplinește contractul de concesionare”, a mai spus șefa statului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.